Podłączenie alarmu SEO DOLPHIN

Brak prądu, nie świeci lampa, potrzebny schemat...

Moderatorzy: Majkel_B, Pols

Podłączenie alarmu SEO DOLPHIN

Numer postu:#1  Postprzez peawe » Cz 23:19, 27 mar 2014

Witam,

Zakupiłem alarm SEO DOLPHIN, poniżej schemat:

Obrazek

Proszę o weryfikację/pomoc w montażu.

1. Panda posiada oryginalny centralny zamek z kluczyka i chciałbym się pod niego podpiąć. Zakupiłem już silniczek do kasety zamka kierowcy.
Zamierzam go podpiąć pod szary i żółty w szarej kostce koło rączki maski.
2. SEO do sterowania centralnym zamkiem używa masy, kabel "zamykający" pod niebiesko-fioletowy, a "otwierający" pod biało-zielony wychodzące z kasety zamka.
3. Podłączenie pod krańcówki - w tym przypadku nie znalazłem informacji jak to zrobić - przy otwieraniu obojętnie których drzwi w mojej Pandzie zapala się światełko wewnątrz i chciałbym to wykorzystać. Gdzie i najlepiej pod jakie kable należy się podpiąć? Wyczytałem gdzieś, że należy użyć diody prostowniczej. Z jakiego czujnika drzwi na schemacie alarmu skorzystać i co oznaczają symbole 1/4, 2/4, 3/10 ?
peawe
Świeżak

Panda: Active 1.1
Imię: Pawel

Re: Podłączenie alarmu SEO DOLPHIN

Numer postu:#2  Postprzez JaceK » Cz 23:27, 27 mar 2014

Mnie koszt tego alarmują montażem 6 lat temu kosztował ok. 600zl i robiła to firma. Niestety dostałem dodatkowy pilot choć panda ma fabrycznie klucze scyzoryk i central zamek.

Tapnięte z Nexus 5 LTE
PCP
JaceK
Klubowicz

Panda: 1.2 Dynamic Full Opcja
Imię: Jacek

Numer postu:#3  Postprzez peawe » So 22:14, 29 mar 2014

JaceK napisał(a):Mnie koszt tego alarmują montażem 6 lat temu kosztował ok. 600zl i robiła to firma. Niestety dostałem dodatkowy pilot choć panda ma fabrycznie klucze scyzoryk i central zamek.

Tapnięte z Nexus 5 LTE

To raczej nie była profesjonalna firma, z tego co się orientuję to jeżeli masz oryginalny scyzoryk z obsługą centralnego zamka to montuje się wersję bezpilotową SEO z CAN - bardzo fajna sprawa, ba alarm bierze wszystkie informacje z CAN'a, niewielka ingerencja w instalację elektryczną oraz pewność, że wszystko będzie działało. Alarm może nie jest tani, ale warto w niego zainwestować.

W związku z tym, że ja nie mam scyzoryka, zdecydowałem się na DOLPHINA z pilotami.
Za SEO DOLPHIN + dwa piloty + czujki ruch + syrenka + krańcówka pod maskę + motorek do kasety do zamka kierowcy + 15m kabla zmieściłem się w 300zł
Montażu nie liczę, bo zamierzam samemu ogarnąć temat. Nie jestem elektrykiem samochodowym, ale coś tam kumam i z pomocą eLearna oraz forum zamierzam dopiąć swego ;)
peawe
Świeżak

Numer postu:#4  Postprzez JaceK » So 22:20, 29 mar 2014

Tesc montowal w tej samej firmie tydzień później w nowe bravo i dostał wersje bez pilotowa. Równie fabrycznie ma central i scyzoryk.

Tapnięte z Nexus 5 LTE
PCP
JaceK
Klubowicz

Numer postu:#5  Postprzez peawe » So 22:46, 29 mar 2014

To pewnie nie mieli w tamtej chwili bezpilotówki i wsadzili to co mieli - SEO DOLPHINA z pilotami. Poszli na kasę, za wszelką chwilę chcieli założyć alarm i tyle. Swoją drogą powinni skonsultować z Tobą przed montażem, czy chcesz taką opcję.
peawe
Świeżak

Numer postu:#6  Postprzez JaceK » N 10:11, 30 mar 2014

Później jeszcze dzwoniłem dlaczego teść ma w scyzoryku a ja nie to stwierdzili że bravo posiada cyfrową centralke :-)

Nexus 5 LTE
PCP
JaceK
Klubowicz

Numer postu:#7  Postprzez peawe » Cz 23:46, 03 kwi 2014

Proszę kogoś znającego się o sprawdzenie schematu. Głównie chodzi mi o diody prostownicze.

Obrazek
peawe
Świeżak

Numer postu:#8  Postprzez ma16 » Pt 6:16, 04 kwi 2014

Schemat w porzadku powinno dzialac bez problemu

Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka
Prawdziwy zdrajca włoskiej marki Powraca !

Pełny MES. Osiowanie, błędy itp. Kontakt PW.
ma16
Klubowicz na emeryturze

Panda: 1,1 2003 - SOLD :(
Imię: Marek

Powrót do Elektryka - problemy techniczne