Jaki centralny pytanie dla posiadaczy wersji Actual

Brak prądu, nie świeci lampa, potrzebny schemat...

Moderatorzy: Majkel_B, Pols

Jaki centralny pytanie dla posiadaczy wersji Actual

Numer postu:#1  Postprzez sandamiano » So 15:36, 01 cze 2013

Witam. Są tematy o CZ poczytałem i jednak mam kilka pytań odnośnie montażu centralnego zamka. Nie chcę zakładać uniwersalnych bo ponoć ciężko upchać siłowniki (patrzyłem owszem ciasno). Wymontowałem kasetę z drzwi kierowcy i stwierdziłem że nie ma wyprowadzeń do przewodów instalacji. Posiada tylko sześć otworków na wsówki instalacji - bez wyprowadzeń. Już myślałem że nie da rady wogóle ale po otwarciu kasety zauważyłem że brak jest jedynie silniczka - jednakże są zębatki które silniczek po zamontowaniu by poruszał . Myslę o zakupie takiego zestawu
http://allegro.pl/zamek-centralny-dedyk ... 66669.html

Czy będzie pasował? Wiem wiem wszystkie silniczki slave i na kluczyk tylko po stronie kierowcy otworzę ale z pilota wszystkie
Czy taki zestaw?
http://allegro.pl/zamek-centralny-fiat- ... 44840.html
Jednakże skłaniam się do pierwszego linku
Jeśli ktoś dokładał do wersji Actual to proszę o odpowiedź.
sandamiano
Świeżak

Panda: 1.1 Actual
Imię: Damian

Re: Jaki centralny pytanie dla posiadaczy wersji Actual

Numer postu:#2  Postprzez Halski » So 18:44, 01 cze 2013

Ja do swojego Actuala dokładałem centralny tylko poszedłem po mniejszej linii oporu i wywaliłem całe kasety i wrzuciłem kasety z silniczkami,nawet chyba taki sam zestaw jak pokazałeś w drugim linku tylko piloty mam 3-przyciskowe.Pierwsza opcja wiadomo tańsza więc wybór należy do ciebie,które rozwiązanie byś nie wybrał będzie dobrze.Jeśli chodzi o montaż silniczków to chyba nawet ktoś z forumowiczów opisywał taki montaż - musisz poszukać.
Halski
Stały bywalec

Panda: 1.1 prawie Dynamic 2008
Imię: Rafał

Numer postu:#3  Postprzez majsterny » So 20:37, 01 cze 2013

Napisałem takie coś po montażu w centralnego w swoim pandolocie: viewtopic.php?f=3&t=5565

Kupiłem zestaw full wypas - 4 kasety + cetralka i 2 piloty + zamek bagażnika ze sterowaniem zamkiem.
Kaset nadmiarowo bo do wymiany była tylko kaseta drzwi kierowcy ze względu na brak silniczka ale nie miałem czasu ani chęci żeby montować silniczek do istniejącej oryginalnej kasety. Poza tym przydadzą się jako zapasowe jak się któryś z siłowników zepsuje. Zestaw kupiłem dokładnie taki: http://allegro.pl/centralny-zamek-fiat- ... 57488.html

Niestety niezależnie od rozwiązania musisz pociągnąć dodatkowe kable od siłownika drzwi do centralki.
Ostatnio edytowano N 19:39, 13 wrz 2015 przez Romix13, łącznie edytowano 1 raz
Powód: Poprawiono link.
majsterny
Świeżak

Panda: Classic MyLife 1.2 69 kucy
Imię: Piter

Numer postu:#4  Postprzez sandamiano » N 20:27, 02 cze 2013

Dzięki. Zamówiłem ten zestaw z kasetami. Do tego poszukam przelotki drzwi, głośniki itp - za jednym zdejmowaniem boczku. Nawet nie wiem czy mam instalację radia ale pewnie nie - nawet gniazda zapalniczki nie ma ...
sandamiano
Świeżak

Panda: 1.1 Actual
Imię: Damian

Numer postu:#5  Postprzez toudi6666 » N 20:49, 02 cze 2013

ja bede montowal ten tanszy zestaw. zeby wsadzic silniczki trzeba tylko odkrecic dwie srobki w calym tym mechanizmie. niema sensu kupowac wszystkiego.alarmu tam nie bedzie .ogolnie 3godziny roboty i po sprawie.
toudi6666
Świeżak

Panda: panda 1.1
Imię: Łukasz

Powrót do Elektryka - problemy techniczne