Podłączenie zapalniczki
- korek
- Bywalec
- gadu: 0
- Panda: Actual z klimą
- Generacja: ...
- Paliwo: inne
Podłączenie zapalniczki
Jako że to mój pierwszy post chciałbym się przywitać z kolegami(koleżankami).
Planuje zakup i montaż cb radia w mojej pandzie, chcę podpiąć je pod gniazdo zapalniczki.
Nie posiadam jednakże tej zapalniczki i chce zamontować duży mebelek z zapalniczka.
Posiadam pande actual, więc wątpie że znajde jakąś kostkę pod wykładziną podłogi.
Chodzi mi o informacje jak i gdzie przeciągnąć kable pod wykładziną żeby podłączyć zapalniczkę i gdzie dokładnie je podłączyć tak żeby podświetlenie też działało.
Z góry dzięki za info.
Planuje zakup i montaż cb radia w mojej pandzie, chcę podpiąć je pod gniazdo zapalniczki.
Nie posiadam jednakże tej zapalniczki i chce zamontować duży mebelek z zapalniczka.
Posiadam pande actual, więc wątpie że znajde jakąś kostkę pod wykładziną podłogi.
Chodzi mi o informacje jak i gdzie przeciągnąć kable pod wykładziną żeby podłączyć zapalniczkę i gdzie dokładnie je podłączyć tak żeby podświetlenie też działało.
Z góry dzięki za info.
- Complit
- WOLF HUNTER
- Imię: Robert
- Panda: 5.7 HEMI KUNG FU PANDA
Ja pociągnąłem przewód bezpośrednio z akumulatora. W komorze dałem bezpiecznik a z kablem przeszedłem przed dużą gumę od głównej wiązki. Znajdziesz ją pod plastikowym tam gdzie masz silniczek wycieraczek. Zrobiłem dziurę i przeciągnąłem kabel. Tam nie ma za bardzo wody i jest to szczelne. Jak chcesz zrobię zdjęcie poglądowe.
- korek
- Bywalec
- Panda: Actual z klimą
Planuje dwa kable pociągnąć w okolice body kompa.
Jest tam gruby czerwony kabel 12v (w aso podpieli mi tam radio) do tego mase gdzieś tam przykręce tylko nie wiem jaki dać bezpiecznik no i co z podświetleniem zapalniczki.
Chciał bym żeby podświetlenie włączało się jak w orginale po włączeniu zaplonu.
Jest tam gruby czerwony kabel 12v (w aso podpieli mi tam radio) do tego mase gdzieś tam przykręce tylko nie wiem jaki dać bezpiecznik no i co z podświetleniem zapalniczki.
Chciał bym żeby podświetlenie włączało się jak w orginale po włączeniu zaplonu.
- Complit
- WOLF HUNTER
- Imię: Robert
- Panda: 5.7 HEMI KUNG FU PANDA
Wiesz musisz się zastanowić czy chcesz gniazdo zapalniczki czy 230V. Bo to drugie nie ma podświetlenia.http://allegro.pl/gniazdo-zapalniczki-1 ... 77702.html A drugi wariant jest z klapką.
- Vito
- Admin na emeryturze
- Imię: Witek
- Panda: była - jest pug 508
- Kontakt:
W radyjku masz zapewne 10A wiec wystarczy dać 15 i będzie gitk0r3k pisze:thx
Pozostaje jeszcze kwestia bezpiecznika... ?
czerwony gruby kabel do którego chcesz sie podpiąć to zasilanie bodycompa i jest zabezpieczony bezpiecznikiem 40 albo 50A ale dla bezpieczeństwa można dać jeszcze jeden bezpiecznik
- Vito
- Admin na emeryturze
- Imię: Witek
- Panda: była - jest pug 508
- Kontakt:
Do wtyczki gniazda 12v/zapalniczki idą 3 kable. U Ciebie są wykorzystane tylko 2 bo Fiat wszędzie szuka oszczędności wiec nie daje żaróweczki do gniazda 12v i kawałka plastiku mocującego żaróweczkę. Dobrze było by sprawdzić, ale w 3 kablu powinneś mieć 12v po zapaleniu świateł pozycyjnych
Co tam wykombinować to już wedle uznania można kupic ori zapalniczkę z podświetleniem lub do żarówki dolutować 2 kabelki i jakoś ja tam przymocować np na silikon przeźroczysty lub cos w tym stylu