Numer postu:#1 przez Bruno74 » Pn 19:43, 29 paź 2012
Witam szanowne grono. Mam problem, z którym nie mogę sobie poradzić, więc postanowiłem zapytać na forum. Nie dawno przejąłem auto służbowe PAnda 1,1 2007. W związku z tym, że obiecałem szefowi, że zadbam o to auto na pierwszy ogień do wymiany poszedł olej, filtry, przewody wysokiego napięcia, świece: no i się zaczęło . Po wymianie świec auto zaczęło ''przepuszczać''. Nie jest to żadne mulenie tylko ewidentne ''przepuszczanie'' ( do tego zapalił sie check) . Więc mechanik komputer, wyszło że cewka a. Wiadomo, że auto służbowe, więc do szefa, ale niestety musi to potrwać zanim zapadnie decyzja. Więc kumpel mechanik pożycza mi cewkę swoją montuje i jest ok. Przez kilka kilometrów później znów check, auto przepuszcza, czasami nawet nie mogę ruszyć, bo chyba chodzi jakby nie na wszystkich garach. Auto chwile postało i jest ok. jedzie, trochę przepuszcza, ale da się jechać. Zapadła decyzja kupuję nowe cewki zakładam i to samo, raz jedzie i przerywa delikatnie a raz w ogóle nie da się jechać . Znów check. Podejrzewam że na pewno cewka A. W piątek ledwo do domu dojechałem. Macie jakieś pomysły, ktoś miał podobny problem. Pomóżcie zaplusować u szefa Smile
Ostatnio edytowano Pn 20:20, 29 paź 2012 przez
Zwierzak, łącznie edytowano 1 raz
Powód: Tak na dzień dobry to naruszenie punktu 11. i 5 regulaminu forum oraz proszę nadawać odpowiedni tytuł.