Romix13 napisał(a):Kabelki od czujnika wpinasz do wtyczki licznika:
+ do pinu 17
- do pinu 18
i ma być
rukh napisał(a):lutujesz od tylu dodatkowe kabelki jak nie masz tez tripa mozesz to od razu tez zrobic
mijsca jest sporo na takie operacje wiem z doswiadczenia
saymon73 napisał(a):A jak sie okaże ze wszystkie piny sa zajęte?
Pentium napisał(a):saymon73 napisał(a):A jak sie okaże ze wszystkie piny sa zajęte?
Mało prawdopodobne, będzie jeszcze gorzej, ponieważ we wtyczce instalacji do licznika nie będziesz miał wsuwek żeńskich z kablami na pinach nr 17 i 18 - czujnik temp. oraz nr 4 - wejście sygnału z tripa. Proponuję przez kolejnym demontażem licznika zaopatrzyć się najpierw we wspomniane wsuwki żeńskie do kostki inst. elektr. licznika. Mam również wersję "bieda" (chociaż dzisiaj już znacznie bogatszą ) i właśnie tak miałem. Pozdrawiam.
Pentium napisał(a):saymon73 napisał(a):A jak sie okaże ze wszystkie piny sa zajęte?
Mało prawdopodobne, będzie jeszcze gorzej, ponieważ we wtyczce instalacji do licznika nie będziesz miał wsuwek żeńskich z kablami na pinach nr 17 i 18 - czujnik temp. oraz nr 4 - wejście sygnału z tripa. Proponuję przez kolejnym demontażem licznika zaopatrzyć się najpierw we wspomniane wsuwki żeńskie do kostki inst. elektr. licznika. Mam również wersję "bieda" (chociaż dzisiaj już znacznie bogatszą ) i właśnie tak miałem. Pozdrawiam.
rukh napisał(a):tak trochę móżdżyłem i w końcu znalazłem
więcej zdjęć jak znajdę sposób na zdemontowanie lusterka bo temp mi też działa ale czekam jeszcze na maty do lusterek nie chcę dwa razy robić tej samej roboty
rukh napisał(a):najszybsza metoda dolutować kabelki do płytki licznika (nie rozbierasz i nie kombinujesz z wtyczką którą może być problem dostać) na końcu dajesz konektorek taki jaki sobie sam zakupisz) ja zastosowałem i do tripa i do czujnika temperatury takie rozwiązanie. Na końcu około 20 cm kabelków wlutowałem takie konektorki i dalej pociągnąłem niezależne kabelki. Teraz w razie ewentualnego rozbierania licznika mogę to łatwo rozpiąć. Jak widać na załączonym zdjęciu mój trip dorobiłem w obudowie którą zdejmujesz w pierwszej kolejności przy ewentualnym demontażu licznika.rukh napisał(a):tak trochę móżdżyłem i w końcu znalazłem
więcej zdjęć jak znajdę sposób na zdemontowanie lusterka bo temp mi też działa ale czekam jeszcze na maty do lusterek nie chcę dwa razy robić tej samej roboty
Powrót do Elektryka - problemy techniczne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 9 gości