Numer postu:#1 przez boguslaw621 » Pn 10:50, 06 cze 2011
Proszę o pomoc.
Mam Pandę 1.2 z 2004r. Ostatnio jechałem, nagle auto się zakrztusiło i zapaliła się kontrolka z piktogramem silnika (EOBD). Nauczony smutnym doświadczeniem z kontaktami z tzw. "panem Jasiem" mechanikiem pojechałem od razu do ASO Fiata. Tam podpięli auto do EXAMINER'a i wyszło im (błąd wskazany przez centralkę), P0352 - Cewka 2, przerywany, Zw. na Mase/Obw.Otw. Mechanik skonkludował, że jest to usterka Cewki 2, zamienił cewki miejscami i zalecił, że w przypadku wystąpienia usterki kolejny raz: do wymiany centralka wtrysku. Dojechałem do domu 12 km, te same objawy co poprzednio. Zgodnie z zaleceniami fachowców z ASO kupiłem nową oryginalną centralkę, wymieniłem, wkodowałem i jakież moje zdziwienie - po kilkunastu km wszystko na nowo. Dodam, że jadąc auto nagle krztusi się, zapala się kontrolka światłem ciągłym i można dalej jechać bez przeszkód. Następnie bywa tak, że po jakimś czasie kontrolka samoistnie gaśnie i po krótkiej jeździe wszystko na nowo.
Ratujcie bo już nie wiem co z tym zrobić a na centralkę, która okazała się niepotrzebna (chyba) wydałem ciężkie pieniądze.
pozdrawiam,
boguslaw621