@ZOMBEK
popatrz ja tu kiedys zrobilem "how to"
czyli moje wypociny tam sa fotki itp
po prostu wszystko
http://www.file-upload.net/download-753 ... a.pdf.htmlna marginesie u mnie bylo tak >>
2 kable do slave
5 kabli do master
------------------------------------------
oczywiscie kable do masy i pradu ogolnie to jasne ze wiesz ( czerwony 12+ a czarny minus masa ) ty pytasz ale o master i slave ---
--------------
teraz powoli co do SLAVE >w twoim wypadku intersuje cie szkic pod nim pisze "F2" czyli sterowanie minusami !
SLAVE >> tam gdzie nozyczki te kabelki izolujesz czyli z nimi nic nie robisz >> nr 1 pomaranczoy izolujesz >> nr 4 pomaranczowo czarny izolujesz
kolor BIALY i kolor BIALO CZARNY idzie do SLAVE ( ZOLTY I ZOLTO/CZARNY spinasz razem i gdzies do sruby czyli MINUSA wkrecasz )
wez na sucho wedlug mojego opisu PDF byteryjke 9V i zrob test do jaka pinologia otwieranie i zamykania kaset u ciebie jest
jak znajdziesz napisz sobie mazakiem jaki kabel i wszystkei kasety zostaw w stanie otwartym przy montazu ! to ulatwi szukanie pozniej bledow
teraz MASTERi tu hm tez tu mam problem musze sie zastanowic ... jak to u ciebie bo u mnie chcialem zeby jak kluczykiem obroce w MASTER to sie wszystkie drzwi otowieraja ...
na 100% kolor BIALY i kolor BIALO CZARNY idzie do MASTER a dalej hm poddaje sie pomozcie HELP
wedlug mnie nie ma komunikacji w tym sterowniku z SLAVE !
ale to moje zdanie
czyli na ta chwile wydaje mi sie ze tak samo podlanczasz dwa kable do master jak do slave !
NIE MA ZADNEJ KOMUNIKACJI MASTERA z sterownikiem Ten sterownik to taki najtanszy ,,,
moim zdaniem potrzebowalbys jeszcze jednego sterownika do sterowania masterem ! ale czy to trza ...? chyba nie
twoj to >> MASTER = SLAVE wsio jedno
otwieranie i zamykanie odbywa sie pilotem ON OFF od razu plus i minus na przemian
sterownik nic nie sprawdza nic ni mysli nic nie kontroluje
tzn do niego nie plyna zadne informacje z zewnatrz czyli z mastera np czy drzwi otworzyles kluczykiem !
to moja wiedza na teraz
![Sad :-(](./images/smilies/icon_sad.gif)
testuj na sucho na bateryjce 9V !
pomozcie please z tym " masterem " bo moja wiedza jest ograniczona
niestety
moze pisze bzdury czekaj wiec na potwierdzenie moich wypocin