kedzior.kedzior napisał(a):powiedzcie mi czy jest ktoś na forum z Poznania lub okolicy kto zrobiłby w mojej Pandzie osiowanie/proxi po montażu wspomagania? Polećcie kogoś
kedzior.kedzior napisał(a):powiedzcie mi czy jest ktoś na forum z Poznania lub okolicy kto zrobiłby w mojej Pandzie osiowanie/proxi po montażu wspomagania? Polećcie kogoś
niestety mój ELM327 Bluetooth ( bez rezytora R14) z przejściówka typ 1 (od Viakena) w FiatEcuScan 3.6 widzi tylko dostęp do modułu ABS i Silnika
nie mogę zrobić osiowania
licznik mruga i trochę to nie fajne
seku napisał(a):Dobry wieczór dziś dotarły wtyczki z obciętymi kablami
wtyczka niebieska
czarny bezpośrednio do akumulatora "-"
czerwony tak samo tylko na nim założyć bezpiecznik 60A "+"
czarna wtyczka
jest 5 kabli
pomarańczowo niebieski (bezpiecznik 10A) PIN-1 idzie do stacyjki do 6PIN
zielono czerwony 2PIN ??? do czego podłączyć
i 3x brązowy na 3,7,8 PIN tak samo do czego podłączyć
p.s. może ma ktoś książkę jak zamontować wspomaganie to odkupię bo na allegro już ich nie ma
gregor19781978 napisał(a):seku napisał(a):Dobry wieczór dziś dotarły wtyczki z obciętymi kablami
wtyczka niebieska
czarny bezpośrednio do akumulatora "-"
czerwony tak samo tylko na nim założyć bezpiecznik 60A "+"
czarna wtyczka
jest 5 kabli
pomarańczowo niebieski (bezpiecznik 10A) PIN-1 idzie do stacyjki do 6PIN
zielono czerwony 2PIN ??? do czego podłączyć
i 3x brązowy na 3,7,8 PIN tak samo do czego podłączyć
p.s. może ma ktoś książkę jak zamontować wspomaganie to odkupię bo na allegro już ich nie ma
Jak potrzebujesz to mam manuala w pdf jak założyć i podpiąć wspomaganie
air_22 napisał(a):Pytanie o CITY.
Dlaczego nie działa CITY w niektórych pandach? To idzie po CAN-ie i teoretycznie powinno działać. Czy da się jakoś to "ogarnąć"?
Wiem z waszego doświadczenia że to zbędny gadżet i się z tego nie korzysta, lecz chodzi mi o spokojną głowę. Teraz mnie to strasznie nurtuje...
P.S.
Sory za post pod postem, ale nie ma opcji edyty;)
air_22 napisał(a):Ja właśnie jestem po samodzielnej instalacji.
Polecana firma bierze 320zł jak masz wszystko, jak nie to dopłacasz za dodatkowe rzeczy. Zadzwoniłem tam z ciekawości.
Ja zrobiłem sam, wyosiował mi super gość z chorzowa, którego znalazłem przypadkowo na necie, na forum stilo przy okazji szukania konektorów. ASO nie umie takich rzeczy robić. Nie no...chłop powiedział, że osiowanie zrobił, ale licznik dalej miga bo jest dołożone wsp a body nie jest przystosowane.
Kolega Poluś zrobił to w 10minut tak że polecam jak ktoś ma z czymś takim problem.
Moja panda to body-golas i CITY nie działa, ale i tak wsp wypas
Powrót do Elektryka - problemy techniczne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 9 gości