montaż tunelu środkowego

Brak prądu, nie świeci lampa, potrzebny schemat...

Moderatorzy: Majkel_B, Pols

Re: montaż tunelu środkowego

Numer postu:#16  Postprzez Wiesław90 » So 22:44, 24 mar 2012

ja miałem obie kostki dość mocno wciśnięte pod wykładzinę po stronie pasażera. Trzeba wyciąć otwór albo rozciąć i zobaczysz wiązkę idącą jakby w poprzek auta i wtedy będziesz musiał dość mocno wsadzić tam rękę oraz trochę po manewrować by je wyciągnąć. w kostce od zapalniczki będziesz miał trzy przewody : plus , minus na 99% nie podłączone które będziesz musiał sobie przeciągnąć pod wykładziną już z którego miejsca Ci wygodniej (nie wiem gdzie podłączysz prąd), na trzecim kabelku jest plus połączony ze światłami, jak włączysz światłą to włączy Ci się podświetlenie gniazda i ten przewód będzie na 100 % podłączony. Kostki od lusterek nie testowałem , natomiast jak ją podłączyłem to się podświetliła więc nie wiem jak dalej leci .
Jak ktoś ma w życiu pecha to i w bananie pestkę znajdzie. XD
Wiesław90
Wymiatacz

Panda: 1.1 =)

Numer postu:#17  Postprzez spacewalker » Wt 11:33, 27 mar 2012

W "golasie" którego ostatnio katuje nie ma kabla, ale z racji ze instaluje elektryczne regulowane lusterka zrobiłem swoją kostkę z przekaźnikami która tez bedzie niedługo do elektrycznych szyb. Chyba trzeba bedzie zrobić update do schematów specjalnie o moją wersję ;)
coś bym przerobił...ale co, jak juz nie ma co
spacewalker
Bywalec

Panda: C.D.n....

Numer postu:#18  Postprzez pawel.plock » Pt 22:49, 30 mar 2012

Wiesław90 napisał(a):ja miałem obie kostki dość mocno wciśnięte pod wykładzinę po stronie pasażera. Trzeba wyciąć otwór albo rozciąć i zobaczysz wiązkę idącą jakby w poprzek auta i wtedy będziesz musiał dość mocno wsadzić tam rękę oraz trochę po manewrować by je wyciągnąć. w kostce od zapalniczki będziesz miał trzy przewody : plus , minus na 99% nie podłączone które będziesz musiał sobie przeciągnąć pod wykładziną już z którego miejsca Ci wygodniej (nie wiem gdzie podłączysz prąd), na trzecim kabelku jest plus połączony ze światłami, jak włączysz światłą to włączy Ci się podświetlenie gniazda i ten przewód będzie na 100 % podłączony. Kostki od lusterek nie testowałem , natomiast jak ją podłączyłem to się podświetliła więc nie wiem jak dalej leci .

Hmm :D to moze i ja mam tak:D bo mam jakąś wiązkę w poprzek ale nie widziałem kostek :D idzie tak jakby pod siedzenie pasazera:P czy poza tym jest mozliwosc zeby jakas innaz wiazka tam szla?
--------------------------------------------------------
Bardzo prosze o LAJKI!
BOSSKO.pl
pawel.plock
Master Of Flamaster

Imię: Paweł

Numer postu:#19  Postprzez mixer » So 11:40, 31 mar 2012

Ostatnio montowałem tunel są tam dwie kostki jedna do zapalniczki druga do lusterek kostki znajdują się pod fotelem pasażera po wycięciu wykładziny znajdziesz tam 2 szpilki do przykręcenia tunelu łącznie jest ich 4 przygotuj sobie dwie nakrętki na klucz 10 oraz 2 podkładki montaż jest szybki tylko trzeba mieć zręczne palce żeby te kostki wyciągnąć życzę powodzenia w montażu
mixer
Klubowicz

Panda: Panda1.1
Imię: Sebastian

Numer postu:#20  Postprzez pawel.plock » So 22:53, 31 mar 2012

Czy tam idzie coś jeszcze oprócz tych wiązek? Bo mówie mam idące przewody z przodu lewej strony gdzieś pod fotel pasażera... ale chciałem wyjąc i nic. :( siedzi szywno... czy moze to być jeszcze coś innego?

to idzie w poprzeg i jest jakby zaczepione na hmm "srubie" takim plasticzkiem który można wyjąć z tej śruby i idze ta wąiązka gdzięś pod fotel pasażera;p
--------------------------------------------------------
Bardzo prosze o LAJKI!
BOSSKO.pl
pawel.plock
Master Of Flamaster

Imię: Paweł

Numer postu:#21  Postprzez spacewalker » N 18:02, 01 kwi 2012

Dzis się do tego dokopałem i te przewody idą dalej. Wywaliłem fotel pasażera i nie bylo nic do lusterek czy zapalniczki. :cry: Kable o których mowisz idą do słupka i dalej do tyłu auta.
Moja Panda to golas nad golasy, nawet łotry nie dali kabla z tylną klapę by centralny podłaczyc ;(
coś bym przerobił...ale co, jak juz nie ma co
spacewalker
Bywalec

Panda: C.D.n....

Poprzednia strona

Powrót do Elektryka - problemy techniczne