Numer postu:#18 przez Deacon » Wt 20:58, 26 lip 2011
Sławek ale mi na antenie oryginalnej gralo super. wiec ta nowa jest do kitu.
edit: odpisal mi producent, ze antena nie posiada zadnego wzmacniacza czyli wszyscy sprzedawcy na allegro, ktorzy ja sprzedaja maja albo bledne informacje albo leca w kulki.
zaraz pisze do sprzedawcy, od ktorego ja kupilem co zrobic z tym fantem.
Numer postu:#21 przez Deacon » Wt 23:48, 26 lip 2011
to bedzie problem, bo zeby podeszlo do pandy musialem przelutowac kabel antenowy, tzn: ten od anteny odlutowac a przylutowac od ori anteny pandy a tamtego kabelka juz nie mam
Numer postu:#23 przez Deacon » Pt 22:07, 29 lip 2011
kupilem jakis zwykly wzmacniacz za 13zl i tez nie dal rady. wkurzylem sie i zamontowalem stara antene. musialem ja rozebrac, zeby znowu przelutowac kabel antenowy i na plytce jest pelno elementow smd, diod i kondensatorow a na plytce antenki rekina nie ma nic. to nie ma prawa dzialac
kupie po prostu jakis mniejszy bacik i tyle.
Numer postu:#24 przez schalker » Pt 16:34, 13 lip 2012
Witam,
kupiłem na allegro używaną oryginalną antenę do Fiata Pandy.
Jest ona zakończona wtykiem RAKU, oprócz przewodu antenowego nie ma żadnego dodatkowego kabelka, który sugerowałby obecność wzmacniacza.
W związku z tym mam pytania: 1) czy wszystkie oryginalne anteny fiatowskie miały wzmacniacz ? 2) czy da się jakoś sprawdzić bez rozbierania anteny czy posiada wzmacniacz ? (chciałem ją rozebrać, ale nie za bardzo się to udało, nie chciałem ryzykować jej uszkodzenia)
Numer postu:#25 przez Camcioo » Pt 17:42, 13 lip 2012
moja antena miała 2 kabelki jeden ze wzmacniacza a drugi no do radia, kiedyś coś kupiłem i dostałem w gratisie antenę do Pandy, bez wzmacniacza nie miała dwóch kabelków Co do rozebrania ma dwie śrubki odkręcisz je i zobaczysz cały mechanizm
Oferuje konsultacje : treningowe, żywieniowe i suplementacyjne Podłączenie pod Fes-a, Mes-a, Osiowanie, kasowanie błędów itd
Numer postu:#26 przez schalker » Pt 20:10, 13 lip 2012
Camcioo napisał(a):Co do rozebrania ma dwie śrubki odkręcisz je i zobaczysz cały mechanizm
No to obawiam się, że przysłali mi antenę nie od Pandy Chociaż kształt i rozmiar tak jak od Pandy. Na odlewie widzę, że data produkcji to 2001, a wtedy to jeszcze Pand nie produkowali ...
W miejscu gdzie powinny być śrubki to jest zalany plastik.
Numer postu:#30 przez Pawell82 » Pn 21:16, 20 sie 2012
Chyba ze to antena FM + nawigacja to są dwa przewody, a nawet może trzy . W Pandzie stosowano 3 rodzaje anten : Zwykła z jednym przewodem , Z dwoma przewodami i z FM + Nawigacją.
Podłączenie pod FiatECUScan , Kasowanie błędów . Procedura Proxi (osiowanie)