Numer postu:#1 przez Ros0mak » Pn 0:19, 02 mar 2015
U siebie w Pandzie mam taki problem że po np. 2-3 dniowym postoju resetuje mi się zegar oraz przebieg ODO. Jakie mogą być przyczyny? Co byście obstawiali? Może ktoś miał identyczny problem i go ostatecznie rozwiązał i wie co było przyczyną? Auto po postoju zapala od strzała!
Numer postu:#2 przez Romix13 » Pn 0:30, 02 mar 2015
Sprawdź bezpiecznik F39 w body, o ile na pewno akumulator masz w pełnej kondycji.
Post zawiera lokowanie produktu oraz śladowe ilości popcornu ==► Mój PANDOLOT ◄== Podłączenie pod FES'a, kasowanie błędów itd. Procedura Proxi (osiowanie) , PW
Numer postu:#4 przez Romix13 » Pn 0:39, 02 mar 2015
Tak, przy body. F39 - bezp. CAV, złącze diagnostyczne EOBD, CSA, NRR, NCL, NQS, telefon, CPP, czyli krótko mówiąc za zasilanie deski rozdzielczej i lampki podsufitki. Tu masz foto gdzie jest -> viewtopic.php?p=67605#p67605
Ostatnio edytowano N 19:05, 13 wrz 2015 przez Romix13, łącznie edytowano 1 raz
Powód:Poprawiono link.
Post zawiera lokowanie produktu oraz śladowe ilości popcornu ==► Mój PANDOLOT ◄== Podłączenie pod FES'a, kasowanie błędów itd. Procedura Proxi (osiowanie) , PW
Numer postu:#5 przez Ros0mak » Pn 1:00, 02 mar 2015
Dzieki. Sprawdzę. Ale zastanawia mnie to, czy jakby był uwalony to przecież byłby objaw braku działania lampki w suficie. Chyba że sugerujesz że on zaśniedział, nie łapie okresowo itp...
Numer postu:#8 przez Andriu » Pn 13:52, 02 mar 2015
Witam. Objaw sugerujący albo wyjechany akumulator.....po kilkudniowym postoju i poboru prądu przez min. alarm - podczas rozruchu następuje duży pobór prądu przez rozrusznik....spada napięcie na aku powodujące reset ustawień. Doraźnie zalecam podładowanie aku. i sprawdzenie jakość połączeń na klemach aku. Pozdrawiam. A
Numer postu:#9 przez Mich@ł » Pn 22:08, 02 mar 2015
Ros0mak, mam dokładnie to samo... Samochód odpala "od strzała" a gdy postoi to licznik się resetuje. I pewnie wina akumulatora... ale ja osobiście zostaje przy obecnym dopóki nie ma problemu z rozruchem.
Numer postu:#11 przez Ros0mak » Wt 9:37, 03 mar 2015
Wczoraj jak mówiłem o tym żonie to przyznała się że w trakcie zapłonu (kręcenia rozrusznikiem) zresetował się zegar, a to jeszcze bardziej w/g mnie, sugerowałoby akumulator...
Numer postu:#12 przez Romix13 » Wt 12:03, 03 mar 2015
Czyli akumulator ma już brak kondycji rozruchowej, proponuję wymienić go na nowy, bo jak naładujesz do pełna to przez jakiś czas będzie ok, ale przy niższych temp. znów osłabnie.
Numer postu:#13 przez Ros0mak » Wt 12:15, 03 mar 2015
Koledzy to dlaczego odpala od strzała? Powinien nie mieć mocy na rozruchu...??? Jaki akumulator byście polecali, tzn pojemność??? Z wyposażenia jest elektryka, klima i alarm z centr. zamkiem,...
Ostatnio edytowano N 19:04, 13 wrz 2015 przez Romix13, łącznie edytowano 1 raz
Powód:Poprawiono link.