Huczas napisał(a):[...] Wyłączyć się tego trybu nie da bez wizyty w serwisie, więc jeśli ktoś jedzie za granice np. niemcy(tam nie ma obowiązku jazdy na światłach w dzień) mamy problem bo nie da się ich wyłączyć... [...]
Huczas napisał(a):O ile zdążyłem poczytać:
Tryb skandynawski świateł działa z czujnikiem zmroku w wyższych modelach samochodów, w pandach nie ma czegoś takiego.
Działa w nich to tak że:
Po uruchomieniu samochodu(manetka w pozycji 0) światła mijania zapalają się z automatu przód i tył.
Po zmroku dochodzi jeszcze oświetlenie tablicy i zegarów w kokpicie.
Wyłączyć się tego trybu nie da bez wizyty w serwisie, więc jeśli ktoś jedzie za granice np. niemcy(tam nie ma obowiązku jazdy na światłach w dzień) mamy problem bo nie da się ich wyłączyć...
OsiemKilo napisał(a):Odkopuje To jak jest rozwiązana w krajach skandynawkich sprawa zapalania świateł? Jest zmodyfikowane oprogramowanie czy podobnie jak u nas, że zostawiasz w pozycji zapalone i gasną razem z silnikiem?
wojtassslg napisał(a):A widziałeś może, odpalonego examinera na ELM lub czymś podobnym, bez karty VCI?
Mi niestety na takie szmery bajery dawno temu brakło mamony i temat olałem i zapomniałem.
Do tego pojawił się FES to już w ogóle spore możliwości za śmieszne pieniądze i dostępne dla każdego
Powrót do Elektryka - problemy techniczne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 49 gości