problem z kluczem,centralnym i alarmem

Brak prądu, nie świeci lampa, potrzebny schemat...

Moderatorzy: Majkel_B, Pols

problem z kluczem,centralnym i alarmem

Numer postu:#1  Postprzez skorek » So 21:43, 03 lis 2012

Dostalem od poprzedniego wlasciciela poltora kluczyka
Glowny (chyba) kluczyk z guzikiem w obudowie, niestety zlamany i drugi juz bez guzika, ktorym to kluczem moge otworzyc i zamknac auto oraz je uruchomic.
Przycisk pewnie jest od centralnego, po nacisnieciu swieci sie dioda w obudowie, niestety centralny nie dziala. W ogole centralny jest bo otwiera i rygluje wszystkie drzwi kiedy otwieram go w sposob konwencjonalny.
Orientuje sie ktos jak "zgrac" ze soba ten kluczyk i centralny?
I tu kolejne pytanie, taki kluczyk (z guziczkiem :) ) dorobie tylko w ASO (mam karte kodowa)? Ile taka przyjemnosc moze mnie kosztowac?
Do kluczyka mam przyczepionego pilota od alarmu. Poprzedni wlasciciel zapewnial ze bateria sie wyczerpala i dlatego go nie uzywa.
Niestety po wymianie baterii swieci sie dioda w obudowie (po nacisnieciu jednego z dwoch guzikow) ale zadnych innych objawow nie ma.
Zdaje sobie sprawe ze z tym wszystkim bede jednak musial uderzyc do jakiegos elektryka.
Licze tylko po cichu ze moze niektore z moich "problemow" to poluzowana wtyczka, spalony bezpiecznik czy cos rownie prostego z czym nawet ja sobie poradze po uzyskaniu od kogos madrzejszego fachowej podpowiedzi.
skorek
Świeżak

Panda: 1,1 B+G 2004

Re: problem z kluczem,centralnym i alarmem

Numer postu:#2  Postprzez menesz1974 » So 21:46, 03 lis 2012

w fiacie pewnie zapłacisz dużo,spróbuj tam gdzie klucze dorabiaja kolega tam pytał powiedzieli jak dobrze pamietam 250zł
menesz1974 PCP
Potrzebujesz pomocy a jesteś w mojej okolicy, pomogę:
holowanie, kawa,herbata,internet
Nie doradzam bo się nie znam, jedynie opisuję co mi się przydarzyło.
menesz1974
Wymiatacz

Panda: 1,1 srebna strzala
Imię: Andrzej

Numer postu:#3  Postprzez Junak » N 12:53, 04 lis 2012

jeśli alarm jest dokładany to w puszcze sterującej nim, po jej otwarciu znajduje się guziczek, trzeba puszkę od alarmu otworzyć, wcisnąć ten guziczek i potem wcisnąć przycisk na pilocie żeby wpisać go do pamięci sterownika. Wtedy wszystko powinno zacząć działać.
(_[__]=====/////=====[__]_)
"...pojedziemy gdzieś, rozpędzimy się, pokonamy noc, przywitamy dzień..."
http://www.fiatuno.pl/fiatuno,1,909.html
:mrgreen: Majster Garaż :mrgreen:
Junak
Przyjaciel klubu

Panda: 1.2
Imię: Tomek

Numer postu:#4  Postprzez w5minut_pl » Pt 0:13, 07 gru 2012

Junak napisał(a):jeśli alarm jest dokładany to w puszcze sterującej nim, po jej otwarciu znajduje się guziczek, trzeba puszkę od alarmu otworzyć, wcisnąć ten guziczek i potem wcisnąć przycisk na pilocie żeby wpisać go do pamięci sterownika. Wtedy wszystko powinno zacząć działać.

W taki sposób najczęściej dopisuje się pilot do bram . Z autkiem może być trudniej.
w5minut_pl
Bywalec

Panda: 1,1 razy 2
Imię: Andrzej

Powrót do Elektryka - problemy techniczne