Podłączenie radia

Brak prądu, nie świeci lampa, potrzebny schemat...

Moderatorzy: Majkel_B, Pols

Podłączenie radia

Numer postu:#1  Postprzez arielpod » So 9:47, 04 lut 2012

Witam,

To mój pierwszy post, więc przy okazji się przywitam.

Kupiłem wczoraj radio w Norauto. Radio to Sony CDX-GT450U. Podłączyłem wszystko tak jak na schemacie, w kolejności zgodnej z instrukcją. Dołączona była przejściówka. Podłączyłem wszystko i nic. Nie włącza się.

Czy ktoś miał podobny problem? Czy przy podłączaniu radia trzeba jeszcze coś zrobić? Jakoś puścić zasilanie? (Sprawdzałem bezpieczniki, są. Instrukcja mówiła o przyciśnięciu przycisku reset na radiu po instalacji, też zrobiłem. Dalej nie działa).
arielpod
Świeżak

Panda: Panda II Active

Re: Podłączenie radia

Numer postu:#2  Postprzez marco80 » So 10:03, 04 lut 2012

W pandzie radio działa po włączeniu stacyjki może o to chodzi, nie pisałeś czy tak próbowałeś czy bez kluczy,zawsze może to być też uszkodzone radio- w co wątpię,w przejściówce tez powinieneś mieć różne warianty podłączenia (chodzi o te kable czerwone i żółte) a do powitania jest osobny dział :D
marco80
Specjalista

Panda: C2 VTS
Imię: marek

Numer postu:#3  Postprzez arielpod » So 16:44, 04 lut 2012

Próbowałem przy włączonym, wyłączonym itd.

Tak, są 3 rodzaje połączenia kabli czerwonych i żółtych. Chodzi o to, czy radio ma działać przy włączonym samochodzie itd. Zrobiłem wszystkie trzy warianty dla pewności. Nic to nie dało. Sprawdzę miernikiem, czy jest napięcie. Może to da jakieś dane.
arielpod
Świeżak

Numer postu:#4  Postprzez arielpod » N 15:38, 05 lut 2012

Rozwiązane. Gdzieś zgubił się bezpiecznik od radia. Działa. Temat do zamknięcia.
arielpod
Świeżak

Powrót do Elektryka - problemy techniczne