Check engine, wskazówka temperatury, ogrzewanie

Brak prądu, nie świeci lampa, potrzebny schemat...

Moderatorzy: Majkel_B, Pols

Check engine, wskazówka temperatury, ogrzewanie

Numer postu:#1  Postprzez MMarchewka » Cz 15:53, 31 gru 2015

Witam serdecznie, mój pierwszy post nie licząc tematu "Powitalnia". Przepraszam jeżeli podobny problem przewinął się już przez forum, jednak jestem wystraszony z jego powodu i postanowiłem niezwłocznie zapytać o radę bez wcześniejszego przeglądnięcia istniejących już tematów.
Wczoraj podczas wyjazdu na Sylwestra zapaliła się kontrolka Check Engine. Wskazówka temperatury spadła z połowy do samego dołu, z nawiewów przestało lecieć ciepłe powietrze.
Jechaliśmy 100 km. Kontrolka nie zgasła, wskazówka bardzo rzadko unosiła się nieznacznie do góry po czym ponownie opadała do samego dołu. Ciepłe powietrze leciało z nawiewów może tylko dwa razy, przez chwilę.
Powiedzcie, proszę, co mogło spowodować opisane powyżej rzeczy? Czy to coś poważnego? Czy możliwe jest aby był to jakiś problem z elektryką? Jeżdżąc po mieście nic takiego się nie dzieje. Wczoraj problem zaczął się po około pół godziny jazdy.
MMarchewka
Świeżak

Panda: 1.1 Active
Imię: Michał

Re: Check engine, wskazówka temperatury, ogrzewanie

Numer postu:#2  Postprzez Romix13 » Cz 17:47, 31 gru 2015

Podepnij kabel i sprawdź jaki błąd pokazuje.
Przepatrz wiązkę od czujnika temp.
Ponadto polecam ten temat :arrow: viewtopic.php?p=73492#p73492 8) i kontynuację w nim. 8)
Post zawiera lokowanie produktu oraz śladowe ilości popcornu
==► Mój PANDOLOT ◄==
Podłączenie pod FES'a, kasowanie błędów itd. Procedura Proxi (osiowanie) , PW :)
Romix13
Wesoły Tramdriver

Panda: Misiek 1.1 2003 / od 2004 LPG II gen.
Imię: Romek

Powrót do Elektryka - problemy techniczne