Podłączenie zestawu głośnomówiącego

Brak prądu, nie świeci lampa, potrzebny schemat...

Moderatorzy: Majkel_B, Pols

Podłączenie zestawu głośnomówiącego

Numer postu:#1  Postprzez HeemEn » Wt 18:07, 01 kwi 2014

Witam serdecznie forumowiczów! :)

Mam pytanko bo jestem w trakcie podłączania zestawu głośnomówiącego Nokia CK-7W i nie mogę zlokalizować 2 przewodów: od czujnika zapłonu i MUTE od radia (przynajmniej tak podaje instrukcja montażu by takich szukać). Czy ktoś mógłby mi w tej sprawie pomóc?

Mam Pandę 1.1 2005 rok

Serdecznie pozdrawiam :)
HeemEn
Świeżak

Panda: 1.1

Re: Podłączenie zestawu głośnomówiącego

Numer postu:#2  Postprzez przetwornica » Wt 18:35, 01 kwi 2014

+ po stacyjce możesz wziąć zewsząd, ale z racji tego, że MUTE jest tylko pod radiem, lepiej oba, a najlepiej wszystkie 4, wziąć spod radia, jakie kolory, to już musisz szukać, bo + 15 i + 30 oznaczane są zamiennie na czerwono i żółto przy radiu, a MUTE często nie wchodzi do wtyku ISO, tylko wisi osobno. Czasem warto + po stacyjce pobrać z urządzenia, które nie jest wyłączane podczas uruchamiania silnika. Radio, dmuchawa, zapalniczka, gasną gdy kręcisz rozrusznikiem i wtedy zestawy lubią się czasem zawiesić.
przetwornica
Profesjonalista

Panda: 1.2 Active minus
Imię: Marek

Re: Podłączenie zestawu głośnomówiącego

Numer postu:#3  Postprzez HeemEn » Śr 15:10, 02 kwi 2014

Dziękuję za odpowiedź.

Nie wiem tylko czy dobrze rozumiem zasadę działania. Chodzi o to, że w instrukcji jest info żeby wpiąć się w przewód od czujnika zapłonu żeby moduł głośnomówiący automatycznie się wyłączał po wyjęciu kluczyka ze stacyjki. Czyli mam rozumieć, że jak się wepnę w ten przewód o którym mówisz to będzie ok?

Pozdrawiam
HeemEn
Świeżak

Panda: 1.1

Powrót do Elektryka - problemy techniczne