Konto bankowe - gdzie?

Tutaj rozmawiamy o wszystkim i o niczym.

Moderatorzy: Majkel_B, Camcioo

Konto bankowe - gdzie?

Numer postu:#1  Postprzez gumis » Pt 3:10, 19 kwi 2013

Witam.

Banków, para banków, itp. na naszym rynku jest pełno. Szukam jakiegoś normalnego, w którym mógłbym założyć rachunek. Niestety ofert jest tyle, że przekopanie się przez nie samemu jest dość trudne. Nie chcę płacić 100zł miesięcznie za utrzymanie konta, przelewy, itp. Możecie polecić coś ludzkiego?
Makaron z serem wiruje, wiruje, wiruje... to mnie kręci!
gumis
StickerLover

Panda: 1.2 DynamiT 2004
Imię: Tomek

Re: Konto bankowe - gdzię?

Numer postu:#2  Postprzez luq3 » Pt 8:53, 19 kwi 2013

http://www.bgz.pl/dla_ciebie/konta_osob ... remia.html
mam i chwalę, wystarczy przelewać wynagrodzenie oraz zrobić zakupy za min 300zł w miesiącu i już jest 45zł do przodu (50zł - 5zł opłaty za kartę), bez bonusów to np. millenium
MOBILIS IN MOBILI
luq3
Aktywny

Panda: 2006 1.3 JTD
Imię: Leszek

Numer postu:#3  Postprzez gumis » Pt 8:56, 19 kwi 2013

A jak jest potem z wypłacaniem pieniędzy z bankomatów? Można bez prowizji tylko w BGŻ? Są jakieś dodatkowe koszta poza 5zł za kartę?
gumis
StickerLover

Numer postu:#4  Postprzez Camcioo » Pt 9:11, 19 kwi 2013

Ja się na tym nie znam :P ale mam w ing :P jak nie zrobisz zakupów za 100zł w miesiącu to 7zł za kartę :P ot cały "abonament" :P
Oferuje konsultacje : treningowe, żywieniowe i suplementacyjne :ok:
Podłączenie pod Fes-a, Mes-a, Osiowanie, kasowanie błędów itd
Camcioo
Moderator

Panda: Czarnula / Bravo 1.4 t-jet
Imię: Kamil

Numer postu:#5  Postprzez OsiemKilo » Pt 9:46, 19 kwi 2013

Sprawdź sobie mBank.
https://driiive.com/8kilo/FiatPanda/ <-- Zobacz moją pandę na Driiive.com
OsiemKilo
Maniak

Panda: 1,3 Mjet Van
Imię: Sławek

Numer postu:#6  Postprzez Worczynski » Pt 9:57, 19 kwi 2013

ING polecam. Wypłaty z każdego bankomatu za darmo, 100 ziko transferu kartą i jest bezpłatne, dość kompleksowa usługa, bez większych haków. 5 rok mi leci i nie narzekam, choć ostatnio miewali problemy z dostępem do internetowej części konta.
Worczynski
Klubowicz na emeryturze

Panda: 1.1 Actual yellow banana! + kuchenka gazowa :)
Imię: Paweł

Numer postu:#7  Postprzez gumis » Pt 10:18, 19 kwi 2013

Właśnie na mBank bardzo dużo osób mi narzeka z przelewami i wypłacaniem pieniędzy. Mam znajomą w ING więc zapytam o ofertę, myślę, że mnie nie wysiura ;)
gumis
StickerLover

Numer postu:#8  Postprzez bombel » Pt 10:35, 19 kwi 2013

mam mBank - nie jest złe aczkolwiek było kiedyś lepiej - teraz jest opłata za niekorzystanie z karty ok 5zł (aby jej uniknąć trzeba zrobic operacje za min 150zł) no i bankomaty euronetu jednak nie wszystkie są darmowe tak jak pisze...(tylko te które są na www)

osobiście jeśli chcesz mieć konto totalnie za frajer polecam Deutsche Bank - 0 zl za prowadzenie konta, wszystkie bankomaty masz darmowe, jedyny kruczek to taki że na miesiąć trzeba zrobić operację kartą na min 20zł :D więc ... to jest bajka jak dla mnie, ale jest też minus taki że systemy pracuja pon-pt od 9 do 18 tzn jeśli np nie przelejesz sobie z konta oszczędnościowego w pt do 18 na zwykłe konto do którego masz karte bankomatową to niestety ale w weekend jesteś bez hajsu (z tego co wiem pracują nad unowocześnieniem systemu komputerowego). Czyli jednym słowem trzeba mieć coś na zwykłym koncie żeby nie być gołym, a na oszczędnościowym reszte kapitału (notabene oszczędnościowe też jest za darmo) oprocentowanie raczej standardowe z codzienną kapitalizacją odsetek - zawsze coś jak za darmo to wiadomo cudów nie ma :mrgreen:

Dlatego ja mam mBank (bez karty bankom żeby nie płacić) i Deutsche do codziennego korzystania
bombel
Maniak

Panda: 1.1 + NOS ;)
Imię: Sebastian

Numer postu:#9  Postprzez bobofrut » Pt 12:23, 19 kwi 2013

Worczynski napisał(a):ING polecam. Wypłaty z każdego bankomatu za darmo, 100 ziko transferu kartą i jest bezpłatne, dość kompleksowa usługa, bez większych haków. 5 rok mi leci i nie narzekam, choć ostatnio miewali problemy z dostępem do internetowej części konta.

...miałem ING i uciekłem, przelewy księgują bardzo długo, porażka. Co prawda rozwinęli bankowość internetową ale wciąż drogie natychmiastowe. Nie polecam, "wolny bank".

Polecam Alior Bank. Jeden z najszybszych banków, nawet w niedziele można wewnętrzny zrobić i 24h. Natychmiastowe 1zł od 1000zł. Miła obsługa. Karty z PayPassem(naklejki itp). Szybko rozwijający się bank.

Ostatnio rodzice założyli konto w GetinBanku- GetinUp, też ciekawa alternatywa na Alior Sync.
Wszystkich zainteresowanych kontaktem do mnie proszę kierować tylko na PW.
Obrazek
bobofrut
Admin na emeryturze

Panda: 1.1[LPG] | 06' | Active+ | Rosso199
Imię: Patryk

Re: Konto bankowe - gdzie?

Numer postu:#10  Postprzez gumis » Pt 12:26, 19 kwi 2013

A jak z opłatami?
gumis
StickerLover

Numer postu:#11  Postprzez bobofrut » Pt 12:38, 19 kwi 2013

gumis napisał(a):A jak z opłatami?

Ja płacę 5 zł za KARTĘ (edit). Tylko taka opłata jeśli będzie to Twój główny bank.
Ja mam konto Alior Lotos Navigator, naliczane mam punkty do programu Lotos za wydawanie kasiory :P + pkty za otwarcie.
Są też zwykłe karty.
Tutaj link do nowo powstałego konta:http://www.aliorbank.pl/pl/klienci_indywidualni/konta_osobiste/konto_rozsadne

A w Alior Sync 0 zł za wszystko a jeżeli główne Twoje konto wtedy masz 5% zwrotu za zakupy w sieci ever (sprawdzone, sam przez jakiś czas miałem 5% zwrotu za zakupy, a to 25 zł miesięcznie na koncie a to 40 ^^ fajnie było :D)

0 zł za wypłaty ze wszystkich bankomatów w Polsce i za granicą,
0 zł za krajowe przelewy internetowe w złotych,
0 zł za prowadzenie konta,
opłata za kartę płatniczą to tylko 5 zł miesięcznie.

Przede wszystkim przyjazny interfejs na stronie.
Ing też ma przyjazny ale tj wspomniałem wyżej.
MBank to pod tym względem totalna PORAŻKA. Wejdź na konto demo i zobacz jak wygląda bankowość internetowa w mbanku..

Ja mam konta w :
ING(już bez karty,stare konto), mBank (ze względu na OC), Sync, Alior Bank
Znam: GetinUp i tam wiele innych.

To polecam Sync, Alior Bank i wydaje mi się, że getin będzie :ok: muszę jeszcze przetestować.
Obrazek
bobofrut
Admin na emeryturze

Numer postu:#12  Postprzez bart_tychy » Pt 12:45, 19 kwi 2013

ja osobiście chce założyć w Alior Banku, ale moja dziewczyna ma w Mbanku i bardzo sobie chwali. na plus jest Msaver czy jakoś tak, pobiera Ci jakąś sumę przy zakupach i wpłaca na konto oszczędnościowe. Dość ciekawa spraw, oszczędzasz nawet nie odczuwając. Minus M banku to bardzo mała ilość placówek stacjonarnych. Wszystko trzeba przemyśleć. No i tanie OC w mbanku. Osobiście korzystam z WBK i szału nie ma, ale lipy też. Ale mam konto dla "studentów"
bart_tychy
Klubowicz na emeryturze

Panda: była, ale nie ma :( jest paseratti
Imię: Bartek

Numer postu:#13  Postprzez patsi » Pt 12:52, 19 kwi 2013

Mamy jedno konto w Pekao, drugie w ING.

Z ING mieliśmy kłopoty z płatnościami kartą w weekendy w nocy (mają zarezerwowany czas operacyjny, gdzie karty nie działają).
Problem z płatnością o 4 rano za ausotradę wyleczył nas z posiadania obu kont w jednym banku.

Osobiście mam Pekao - konto Aktywne Plus i jest :ok:
Korzystaliśmy już z assistance domowego (wliczony w konto) i fajnie się sprawdziło :brawo:
patsi
Klubowiczka na emeryturze

Imię: patsi

Numer postu:#14  Postprzez bobofrut » Pt 12:55, 19 kwi 2013

bart_tychy napisał(a):ja osobiście chce założyć w Alior Banku, ale moja dziewczyna ma w Mbanku i bardzo sobie chwali. na plus jest Msaver czy jakoś tak, pobiera Ci jakąś sumę przy zakupach i wpłaca na konto oszczędnościowe. Dość ciekawa spraw, oszczędzasz nawet nie odczuwając. Minus M banku to bardzo mała ilość placówek stacjonarnych. Wszystko trzeba przemyśleć. No i tanie OC w mbanku. Osobiście korzystam z WBK i szału nie ma, ale lipy też. Ale mam konto dla "studentów"

Zakładaj i się nie zastanawiaj ;)
Słuchaj.. możesz zrobić jak ja. Mam konto w mBanku i Alior. Co miesiąc (automatem) wysyła się przelew na OC do mbanku, mbank pobiera opłatę za OC i z głowy :) W Alior tanie są natychmiastowe także z tym też nie ma problemu "jak potrzeba szybko".
Dodam, że wysyłając przelew (obojętnie jaki) można od razu przypisać gdzie ma zostać wysłane potwierdzenie przelewu automatem.. to jest bardzo wygodne jeśli kupujemy na allegro itp. Bynajmniej dla mnie to bardzo ważne.

mSaver to coś jak Konto Rozsądne w Alior.

Z ING mieliśmy kłopoty z płatnościami kartą w weekendy w nocy (mają zarezerwowany czas operacyjny, gdzie karty nie działają).
Problem z płatnością o 4 rano za ausotradę wyleczył nas z posiadania obu kont w jednym banku.

Dokładnie, bardzo długi czas zatwierdzania transakcji, główny minus tego banku. Dlatego zrezygnowałem.
Obrazek
bobofrut
Admin na emeryturze

Numer postu:#15  Postprzez Carolcia » Pt 13:00, 19 kwi 2013

Ja mam w ing i nie narzekam , opłaty to 0 zł no albo 7 zł jeżeli w miesiącu nie zrobię transakcji kartą na 100 zł :)
Carolcia
Administrator

Panda: Czarnula 1.3
Imię: Karolina

Następna strona

Powrót do Luźne tematy...