Linkownia...

Tutaj rozmawiamy o wszystkim i o niczym.

Moderatorzy: Majkel_B, Camcioo

Re: Linkownia...

Numer postu:#916  Postprzez Agent » Śr 23:56, 22 sie 2012

Deacon napisał(a):
Agent napisał(a):Dobrze, że nie obejrzałem tego po posiłku, bo bym wszystko zwrócił na komputer :facepalm:

ja mam takie odczucia jak czytam twoje posty. akurat ten golf jest zrobiony super - nie wiem o co ci chodzi :hmm:

O to mi chodzi, że jestem fanem Fiatów (i myślę, że większość, jak nie wszyscy z nas również) i włoskiej motoryzacji i nietaktem jest na takie forum wrzucać (tfu! tfu!) golfa drei, nawet jeśli byłby zrobiony ze złota i miał felgi wysadzane diamentami. :roll:
Takie jest moje zdanie, wg mnie nie da się lubić jednocześnie vw i Fiata, bo to jest jak ogień i woda, jak dzień i noc. :strzela:
Life is 2 short 2b slow...
Agent
Wymiatacz

Panda: 19.09.2011r. - 10.10.2013r.
Imię: Emil

Numer postu:#917  Postprzez Deacon » Cz 0:31, 23 sie 2012

nietaktem jest wrzucanie swietnie zrobionej bryki, ktora moga by byc wzorem dla niejednego z nas? bo to jest VW? nie da sie lubic jednoczesnie VW i Fiata? wiekszego steku bzdur nie slyszalem :pad:
Deacon
Admin na emeryturze

Panda: Ford Fiesta Mk7 1.6 Motorsport
Imię: Michał

Numer postu:#918  Postprzez Camcioo » Cz 7:26, 23 sie 2012

a ja marzę o takim zawieszeniu :P
Oferuje konsultacje : treningowe, żywieniowe i suplementacyjne :ok:
Podłączenie pod Fes-a, Mes-a, Osiowanie, kasowanie błędów itd
Camcioo
Moderator

Panda: Czarnula / Bravo 1.4 t-jet
Imię: Kamil

Numer postu:#919  Postprzez Agent » Cz 9:46, 23 sie 2012

Deacon napisał(a):nietaktem jest wrzucanie swietnie zrobionej bryki, ktora moga by byc wzorem dla niejednego z nas? bo to jest VW? nie da sie lubic jednoczesnie VW i Fiata? wiekszego steku bzdur nie slyszalem :pad:

No to kup sobie vw i bądź jak każdy :ok: Ja nie mówię, że te auta są jakieś złe, ale kult marki vw w Polsce, szczególnie golfa jest dla mnie czymś chorym. Na mojej uczelni (podejrzewam, że na innych też) wychodzisz i potykasz się o zaparkowane golfy, bo co drugi młody człowiek ma takie auto, wychwalając je pod niebiosa i jednocześnie krytykując Fiaty, jakie to są jednorazowe gówna. A prawda jest taka, że vw tylko u nas tak irracjonalnie trzyma cenę, bo nie oferuje nic ponad konkurencję, a powiem więcej - płacisz i tak naprawdę nie wiesz za co.
Szczerze nienawidzę tej marki, a już największe mdłości wywołuje u mnie połączenie słów golf + tdi.
Myślałem, że na tym forum są fani włoskiej motoryzacji, a nie niemieckich paździerzy. :cry:
Agent
Wymiatacz

Numer postu:#920  Postprzez Kordian » Cz 10:31, 23 sie 2012

Fiat vs VW :?: Ludzie nie porównujmy pasji i sztuki z rzemiosłem. To tyle w temacie. :strzela:
Panda ABARTH Bordo Limited Edition
Kordian
Użytkownik Zbanowany

Panda: Abarth Bordo Limited Edition
Imię: PANICZ Kordian

Numer postu:#921  Postprzez t-przemek » Cz 11:34, 23 sie 2012

Camcioo napisał(a):a ja marzę o takim zawieszeniu :P

Ta zwłaszcza na ul Małachowskiego :P
t-przemek
Specjalista

Panda: 1.1
Imię: Przemek

Numer postu:#922  Postprzez Deacon » Cz 11:41, 23 sie 2012

Agent napisał(a): A prawda jest taka, że vw tylko u nas tak irracjonalnie trzyma cenę, bo nie oferuje nic ponad konkurencję, a powiem więcej - płacisz i tak naprawdę nie wiesz za co.

za co? za solidnosc, bezawaryjnosc i tania obsluge ktorej wlosi mogli by sie uczyc od VW (pisze o wlasnie starych golfach). o tdi nie bede z toba pisal bo nie miales nigdy diesla i nie masz zielonego pojecia o temacie.
moje pierwsze auto to byl wlasnie VW Golf 2 i zlego slowa o nim nie powiem. i co? jestem burakiem bo jezdzilem golfem?
to nie jest forum fanow wloskiej motoryzacji tylko fiata pandy. ja szanuje kazda marke. wez sie chlopie ogranij w koncu.

Kordian - ze tak spytam, miales kiedys VW? :)
Deacon
Admin na emeryturze

Numer postu:#923  Postprzez bart_tychy » Cz 12:07, 23 sie 2012

uwierzcie mi na słowo. Ma to kopa!! powiat bieruńsko lędziński tak btw
bart_tychy
Klubowicz na emeryturze

Panda: była, ale nie ma :( jest paseratti
Imię: Bartek

Numer postu:#924  Postprzez Deacon » Cz 12:37, 23 sie 2012

no co ty - przeciez to jest niemiecki pazdzierz :hahaha:
Deacon
Admin na emeryturze

Numer postu:#925  Postprzez bart_tychy » Cz 14:31, 23 sie 2012

paździerz nie paździerz ale bym się za pandę wymienił :P
Aktualnie najszybszy samochód Street FWD
czad 1/4 mili ET 11.90 speed 215km/h
bart_tychy
Klubowicz na emeryturze

Panda: była, ale nie ma :( jest paseratti
Imię: Bartek

Numer postu:#926  Postprzez Dreamcatcher » Cz 15:32, 23 sie 2012

Deacon napisał(a):moje pierwsze auto to byl wlasnie VW Golf 2 i zlego slowa o nim nie powiem.

porównujesz współczesną motoryzację z autem sprzed ćwierć wieku? Złego słowa powiedzieć nie można gdyż nie ma właściwie na co. O elektronice w golfach nikt wtedy nie słyszał - tam nie miało się co psuć, gdyż to prosta konstrukcja była. Później niestety było już coraz gorzej.

Cóż koledze pewno chodziło iż Volkswagen obecnie nie oferuje nic specjalnie lepszego od aut innych marek, w tym fiata, a mimo to cena auta (czy nowego czy używanego) oraz serwis jest zdecydowanie droższa właśnie ze względu na renomę wyrobioną przez dawne, trwałe na tle konkurencji pojazdy.

Jedni kochają niemieckie auta, inni wręcz przeciwnie, z tym iż brak tu miejsca na dyskusję - o gustach się nie dyskutuje.

A czy Deaconie jesteś burakiem - sam musisz sobie na to odpowiedzieć. Ja tak nie twierdzę. :kwiaty:
Dreamcatcher
Klubowicz

Panda: 1.3 JTD
Imię: ...

Numer postu:#927  Postprzez Deacon » Cz 16:57, 23 sie 2012

Dreamcatcher napisał(a):porównujesz współczesną motoryzację z autem sprzed ćwierć wieku? Złego słowa powiedzieć nie można gdyż nie ma właściwie na co. O elektronice w golfach nikt wtedy nie słyszał - tam nie miało się co psuć, gdyż to prosta konstrukcja była. Później niestety było już coraz gorzej

niektore wersje golfa mk2 mialy wiecej elektroniki niz panda :) maly przyklad: http://www.youtube.com/watch?v=E18hYYlMucc
zreszta wlasnie o to chodzi - na tym polega "fenomen" golfa mk2/mk3, ze te auta byly niezawodne bo nie byly naszprycowane elektronika. nie mowimy tu o nowych samochodach tylko o mk3 bo taki jest na filmiku.

prosma do modow - wydzielcie te wszystkie posty do nowego tematu np: VW vs Fiat bo zrobilismy :offtopic:
Deacon
Admin na emeryturze

Numer postu:#928  Postprzez Agent » Cz 23:51, 23 sie 2012

Deacon napisał(a): o tdi nie bede z toba pisal bo nie miales nigdy diesla i nie masz zielonego pojecia o temacie.

Jeździłem różnymi klekotami znajomych i to właśnie mnie przekonało, żeby przenigdy nie kupować auta z takim zasilaniem.

Deacon napisał(a):no co ty - przeciez to jest niemiecki pazdzierz :hahaha:

Zgadza się, w końcu pojąłeś :brawo:

Dreamcatcher napisał(a):Cóż koledze pewno chodziło iż Volkswagen obecnie nie oferuje nic specjalnie lepszego od aut innych marek, w tym fiata, a mimo to cena auta (czy nowego czy używanego) oraz serwis jest zdecydowanie droższa właśnie ze względu na renomę wyrobioną przez dawne, trwałe na tle konkurencji pojazdy.

Otóż to, np. kolega kupił niedawno golfa 1.6 z 2000 roku za 13 tyś pln :hahaha: Niestety te auta za tyle chodzą, a gdzie porównywać takiego gniota do np. Fiata Stilo za tą sama kasę, 4 lata młodszego. No ale cóż, nawet tutaj widać, że vw to vw, a Fiat to Fiat.

Zobaczcie przykładowo ile razy Fiat górował w konkursie COTY, a ile razy szmelcwagen. To też jest jakiś wyznacznik w końcu.
Agent
Wymiatacz

Numer postu:#929  Postprzez Kordian » Pt 0:06, 24 sie 2012

Deacon napisał(a):
Agent napisał(a): A prawda jest taka, że vw tylko u nas tak irracjonalnie trzyma cenę, bo nie oferuje nic ponad konkurencję, a powiem więcej - płacisz i tak naprawdę nie wiesz za co.

za co? za solidnosc, bezawaryjnosc i tania obsluge ktorej wlosi mogli by sie uczyc od VW (pisze o wlasnie starych golfach). o tdi nie bede z toba pisal bo nie miales nigdy diesla i nie masz zielonego pojecia o temacie.
moje pierwsze auto to byl wlasnie VW Golf 2 i zlego slowa o nim nie powiem. i co? jestem burakiem bo jezdzilem golfem?
to nie jest forum fanow wloskiej motoryzacji tylko fiata pandy. ja szanuje kazda marke. wez sie chlopie ogranij w koncu.

Kordian - ze tak spytam, miales kiedys VW? :)

Jeździłem 2 dni golfem II to jest tragedia nie auto :facepalm:
I taka prawda:
Fiat vs VW :?: Ludzie nie porównujmy pasji i sztuki z rzemiosłem. To tyle w temacie.

z Niemców to tylko : BMW I Mercedes.
Panda ABARTH Bordo Limited Edition
Kordian
Użytkownik Zbanowany

Panda: Abarth Bordo Limited Edition
Imię: PANICZ Kordian

Numer postu:#930  Postprzez Deacon » Pt 0:13, 24 sie 2012

Agent napisał(a):Zgadza się, w końcu pojąłeś :brawo:

ogarniasz takie pojecie jak ironia?

Kordian - powtarzasz sie z tym twoim haslem do znudzenia.

zreszta - rozmowa z wami to jak rozmowa z dzieckiem.
Deacon
Admin na emeryturze

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Luźne tematy...