Kamillo napisał(a):Mariusz, co masz na myśli mówiąc, że jakość ciut lepsza? bo o 20 zł kopii kruszyć nie będę i jestem gotów kupić lepszy produkt, jednak musi to być uzasadniony wydatek
Musiał byś wziąć w rękę i jedne i drugie. Jakość wykonania jest lepsza przy Osramach. Są jak by to powiedzieć precyzyjniej zrobione. Jasne, że nie musi się to przekładać na światło. Nigdy nie miałem okazji porównać ich ze sobą tak aby "wkręcić" jedną po drugiej.
@ Deacon
W czyimś temacie już o tym pisaliśmy. Deaconowi chodzi chyba o to, że przy Tungsram Sportlight światło wpada w lekko niebieskawy odcień co przez ludzi nazywane jest "białym" światłem. Kamillo zaś pyta o Tungsram Megalight, których światło będzie odcieniem troszkę podobne do Osram Nightbreaker.
Światło Osamów jest białe bez naleciałości niebieskawego.
Jak one świecą można się troszkę zorientować po zdjęciach od dobrego wujka google.
Nightbreaker'y

Megalight'y

Sportlight'y

Tyle w kwestii barwy, tylko wg. mnie barwa nie jest najważniejsza. Ja jestem ciekaw, które najlepiej świecą w reflektorach Pandy - które faktycznie najlepiej sprawdzają się na drodze.